top of page

Usein kysytyt kysymykset

FAQ

Kuka voi osallistua kalastusretkille?

Kalaretkille voi osallistua vasta-alkaja, mutta myös kokenut kalastaja hyötyy oppaiden paikallistuntemuksesta ja huippuosaamisesta. Kaikki ohjelmapalvelut ovat aina muokattavissa asiakkaan toiveiden mukaan. Et tarvitse aikaisempaa kalastuskokemusta, me opetamme.

Kuinka pitkään kalastusretki kestää?

Kaikki kalastusretket suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Jokainen retki on yksilöllinen kokonaisuus. Retkien pituudet voivat vaihdella kolmen tunnin keikasta aina useamman päivän kalastusretkeen. Pidemmille retkille hintaan sisältyvät retkieväät ja nokipannukahvit jotka nautimme kalastusretken puolivälissä saaressa.

Kalastusmuodot?

Kalastusmuodot sovitaan asiakkaan kanssa etukäteen parhaan kalastussesongin mukaisesti. Katso pakettiesimerkit täältä:

  • Jigikalastus

  • Vetouistelu

  • Heittokalastus

Kuinka monta henkilöä kalastusretkelle voi osallistua?

Kalastusretkelle voi osallistua yksin tai suurellakin ryhmällä. Esim. 25hlö:n kalaretki toteutetaan useamman veneen ja kalastusoppaan kanssa.

Millaisella kalustolla kalastusretket suoritetaan?

Kalastusaluksina toimivat kolme tasokasta moottorivenettä ja kaksi esteetöntä kalastuslauttaa. Niiden nykyaikaiset moottorit ovat vähäpäästöisiä, mutta tehokkaita. Siirtymät retkillä sujuvat siis rivakasti, mutta turvallisesti ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.

Nykyaikainen tekniikkaa auttaa takaamaan onnistuneen kalastuspäivän. Elektronisilla apulaitteilla voi seurata vedenalaista elämää, vaikkei itse kalastus kiinnostaisikaan. Vavat ja kelat ovat laadukkaita ja aina kyseiseen kalastusmuotoon toimivimpia kokonaisuuksia. Vieheet päivitetään aina uusimpien trendien mukaisiksi.

Miten varustaudun retkelle? Tarvitsenko kalastuslupaa?

Tärkeintä on säänmukainen RIITTÄVÄN LÄMMIN VAATETUS. Vesillä on aina viileämpää kuin maissa. Farkut ovat harvoin paras ulkoiluvaate. Lämpimän vaatetuksen lisäkti tarvitset voimassaolevan kalastonhoitomaksun, jonka saat netistä (www.eraluvat.fi) tai vaikka R-kioskilta.  Voimme myös hankkia kalastusluvat 10 € lisämaksusta. 

IMG_0725.JPG

Mitä kalaa saamme?

Suomen Kalastusopaskilta ry suosittelee opastetuille kalastusmatkoille seuraavia kalastajakohtaisia saaliskiintiöitä ja ylämittoja:

Hauki: Enintään 1 kpl. Yli 80 cm pitkät vapautetaan.
Ahven: Enintään 5 kpl. Yli 35 cm pitkät vapautetaan.
Kuha: Enintään 2 kpl. Yli 60 cm pitkät vapautetaan.
Taimen: Enintään 1 kpl.

Saaliin ottamisessa huomioidaan suosituksen lisäksi luonnollisesti myös pyyntialueella voimassa olevat alamitat ja rauhoitusajat sekä saaliin kunto niin, että esim. taimenen kalastuksessa ns. talvikot ja rasvaeväleikkaamattomat kalat aina vapautetaan ja toisaalta pyynnin yhteydessä vahingoittuneet kalat pyritään ottamaan saaliiksi.

FAQ

Miten turvallisuus on huomioitu kalastusretkillä?

Kaikki kalastusalukset on varusteltu tiukimpienkin turvallisuusvaatimuksien mukaisiksi. Lisäksi kullekin osallistujalle jaetaan kelluntaliivi tai kylmän sään vallitessa lisämaksusta kelluntahaalari. Oppaat osaavat navigoida turvallisesti myös haastavammissa olosuhteissa. Voitte siis huolettomin mielin astua alukseen ja nauttia kyydistä.

Mikä on riittävä aika reissulle?

4-5 tuntia on hyvä aika mutta me oppaat viihdymme yleensä kauammin..

Mikä on suurin reissulla saatu kala?

Kerron sen kalajutun järvellä...

Onko reissuilla kalatakuu?

Toimimme luonnon ehdoilla joten opas ei pysty etukäteen tietämään syökö kala. Lupaamme löytää kalat mutta lopullisen päätöksen tekee vedenalainen raati. Teemme kaikkemme että jokainen osallistuja saisi kalan ja koska vietämme paljon aikaa vesillä, todennäköisyys saaliiseen on hyvä. 

bottom of page